Nordjyske sygeplejersker fra Hjørring deltager i strejke

Profilbillede

Dansk sygeplejeråd har nu udvidet strejken endnu engang, så endnu flere sygeplejersker vil deltage i strejken. Det betyder også, at flere sygeplejersker fra hospitalet i Hjørring nu strejker.

Dansk Sygeplejeråd har skrevet i en pressemeddelelse, at de udvider strejken yderligere. Det betyder, at der nu vil være 36 sygeplejersker fra anæstesiafsnittet hos Regionshospital Nordjylland i Hjørring, der nu også er med på strejken.

Anæstesiafsnittet i Hjørring er den afdeling, som står for at bedøve patienter, der skal opereres. Det betyder derfor også, at mange planlagte operationer derfor vil blive udsat. Akutte operationer vil blive opereret af nødberedskabet. 

Jytte Wester, som er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland har været ude og sige følgende:

“Vi er kede af, at strejken nu berører endnu flere patienter. Det er desværre den eneste vej, efter mødet med både Danske Regioner og Kommunernes Landsforening i sidste uge endte, uden vi kom nærmere på en løsning, der kan opfylde sygeplejerskernes rimelige krav om et løft i lønnen, så den afspejler uddannelse, kompetencer og opgaver.”

Med den nye udvidelse af strejken vil det sige, at der er omkring 900 nordjyske sygeplejesker, der nu strejker og altså derfor ikke kan foretage noget arbejde.
Det er stadig uvist, hvornår der kommer en løsning, så patienters operationer ikke fortsat skal blive udskudt.

Kilde: Dansk Sygeplejeråd
Mød redaktionen
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Matilde Andersen ma@vores-mediehus.dk