Naturparkens Dag er for hele familien

Foto: Hjørring Kommune.
dato

Søndag den 4. juni er det Naturparkens Dag i Naturpark Tolne. Arrangørerne byder på et festligt program i den smukke natur omkring Tolne.

Om formiddagen indvies den 16 km lange Naturpark Tolne Sti, som går gennem naturparken fra nord til syd. Turen går fra Skovpavillonen til Dvergetved, Katsig, Brinkhus, Bålhøj og slutter ved Skovpavillonen. Har man ikke mod på at gå hele strækningen, kan man nøjes med mindre bidder på hhv. 14, 8 og 5 km.

Kl. 10.30 kan man tage med på en guidet cykeltur på ca. 25 km - dog med mulighed for at stå af efter 15 km. Turen går ad grusveje og små asfaltveje og kan køres på almindelige cykler.

Kl. 12.00 er der en 3 km guidet gåtur fra Landskabs- og Landbrugsmuseet til Skovpavillonen. Undervejs kan man se og høre om udstillingen Porten til Naturparken.

Kl. 12.15 starter festlighederne med en fælles gåtur fra Tolne Station til Skovpavillonen med flag. Ved Skovpavillonen venter et hornorkester. Arrangørerne opfordrer til, at man tager toget til stationen, som mange har prøvet i de gode, gamle dage.

Kommer man i god tid, kan man nå ind på Gæstgivergården overfor stationen og se udstillingen om astronom Georg Bruun.

Fra kl. 14.00 er der taler ved Naturparkformand Jørgen Bing, repræsentant fra Hjørring byråd Erik Høgh-Sørensen, og repræsentant fra friluftsrådet Sven-Åge Westphalen. Der vil også blive afsløret en af mindesten for Georg Bruun.

Om eftermiddagen er der aktiviteter og sjove lege for hele familien. Der vil bl.a. være bål/snobrød, karrusel af rafter, sjove lege, hestevognskørsel, udstilling og fortælling om skoven og landskabet, udstilling og fortælling om tårnplaner, fremvisning af udstyr til friluftsliv, fremvisning af uldhynder og demonstration af, hvad uld kan bruges til. Der vil også være familievenlige jægeraktiviteter.

Der kan købes pølser, is, vafler, kaffe/te og kage på pladsen og i Stakladen.

Vær med til at udvikle Naturpark Tolne

På dagen vil der også være god mulighed for at melde sig ind i en af de arbejdsgrupper, der er med til at præge udviklingen i Parken.

Der er p.t. fire arbejdsgrupper: Natur, formidling, friluftsliv og kulturhistorie. Repræsentanter fra arbejdsgrupperne holder til i Hovedhuset fra kl. 14.30 og rekrutterer gerne nye medlemmer. 

Naturparkens Dag er arrangeret af Naturparkrådet, som også inkluderer arbejdsgrupperne.

Fakta:

Naturpark Tolne er Danmarks nordligste naturpark. Naturparken ligger i et bakket istidslandskab med en mosaik af gammel løvskov og lysåben natur med mange sjældne planter og insekter. Naturpark Tolne har et areal på 2440 ha. Over 80 % af naturparken består af en eller anden form for natur. Der er i alt ca. 200 ejendomme i Naturpark Tolne og omkring 390 beboere. Naturparken blev indviet i 2019.

Kilde: Hjørring Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.