Ældrerådet havde stor succes med deres arrangement

Foto: Hjørring Kommune. Billede af foredragsholder Hanne Faldborg
dato

Emnet var: ”Den 3. alder, gør den til livets bedste”, og forfatter og foredragsholder Hanne Faldborg gav inspiration til, hvordan seniorlivet kan blive bedst muligt. Hun kom bl.a. med gode råd, man skal være opmærksom på som senior. Du kan læse lidt om dem nedenfor.

Ældrerådet havde i mandags inviteret 60+ årige til en arrangement på Vendelbohus, hvor forfatter og foredragsholder Hanne Faldborg gav inspiration til, hvordan seniorlivet kan blive bedst muligt - et foredrag, som var krydret med humor, så der var god mulighed for en latter.

Der mødte 451 forventningsfulde 60+ årige op, og der var faktisk yderligere 202 personer på ventelisten til arrangementet.

De gode råd, man skal være opmærksom på som senior, var:

 • Motion
  Fysisk og mental motion er vigtig i seniorlivet, det gør man ved at bruge hovedet og holde kroppen i fysisk form. Så find den motionsform, der passer til dig, og provoker dagligt hjernen

 • Den svære overgang
  At blive pensionist er en tung overgang. Forud er gået 45 år, hvor job, hjem og børn har været selve livsindholdet og strukturen, mens fritidsinteresser var en kort JEG-tid. Nu står man pludselig med 24 timers JEG-tid, og en tryg struktur kommer ikke af sig selv.

 • Vigtigheden af latter
  Latter styrker immunforsvaret, udvisker rynker, giver energi og bedre søvn. Ny forskning har dokumenteret, at kunstig latter forløser lige så meget som ægte, så lav din egen dørtærskel, hvor du ler helt ned i maven, når du træder over den. Forskning har dokumenteret, at optimister lever otte år længere end pessimister.

 • Ensomhed
  Det er dokumenteret, at kronisk ensomhed øger en tidlig død med 20% og er lige så dødelig som rygning. Ensomheden er værst for enlige mænd. Folkebevægelsen mod ensomhed offentliggjorde i 2022, at 570.000 danskere ofte eller altid føler sig ensomme. Alle vi, der har det godt, bør hjælpe disse ensomme i familie og vennekredsen

 • Børnebørn
  For rigtig mange bedsteforældre er børnebørn livets dessert. Forskere påpeger, at bedsteforældre bør være enige om, hvor meget børnebørnene må spærre for rejser og oplevelse. Pensionister bør altid afstemme med familien, hvor meget de kan trækkes på. Ellers er der grobund for konflikter

 • Stress
  Føler du dig stresset eller trist, er det vigtigt at stoppe den drænende spiral, for langvarigt stress kan udløse fysiske symptomer, blandt andet allergi, sukkersyge, hjertekarsygdomme, blodpropper og infektioner. Og stress dræber hjerneceller. Så HAR du symptomer, er det vigtigt at kontakte din læge. Husk, at det er tanken, der styrer stresshormonet. Negative tanker dræner kroppen, positive genopbygger

Efter kaffepausen fortalte Kirsten Holst om Ældrerådets opgaver med hensyn til ansvar og indflydelse i kommunen. Blandt andet om kommende budget for 2024 til 2027 (Budgettet er ikke vedtaget endnu).

Der var store besparelser ved sidste års budgetlægning, som stadig mærkes på ældreområdet. Heldigvis er ældreområdet skånet lidt i næste budget.

Aftenen sluttede med lystig musik og underholdning af Lars Jakobsen med band.

Ældrerådet er glade for den store tilslutning og positive tilbagemeldinger om arrangementet. 

https://hjoerring.dk/nyt-og-presse/nyheder/2023/okt/aeldreraadet-havde-stor-succes-med-arrangement-den-2-oktober

Kilde: Hjørring Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.