Nordjyllands Politi: Nyt fra Tårs - mandag den 8. juni


Tårs er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Klik her for at læse mere på coronasmitte.dk

 

Aalborg Øst – 59-årig spiritusbilist sigtet


En personbil holdt stille med tænding sat til på Rørdalsvej i Aalborg Øst fredag den 6. juni om aftenen. Grundet mistanke til spirituskørsel henvendte politiet sig til føreren af bilen, som viste sig at være en 59-årig mand. Manden blev instrueret i at deltage i en alkometertest, hvilket han gjorde. Testen gav positiv resultat for, at manden var påvirket af spiritus i sådan en grad, at hans promille var over de tilladte 0,5. Derfor blev han sigtet for spirituskørsel.

 

Brovst – 38-årig mand anholdt for spirituskørsel 


På Nr Øksevej i nærheden af Brovst blev en 38-årig mand sigtet og anholdt for spirituskørsel. Manden førte personbil, da han blev standset af politiet. Her blev han instrueret i at deltage i en alkometertest grundet mistanke til spirituskørsel. Testen gav udslag for, at manden var påvirket af spiritus over den lovlige grænse på 0,5 promille.

 

Hvad er straffen for spirituskørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Ved spritkørsel skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med alkohol i blodet, stiger straffen.

Klik her for at læse mere om straffen for spirituskørsel

 

Aalborg – unge skruede ned for høj musik


Unge mennesker spiller højt musik fra et medbragt musikanlæg til langt ud på natten – dét blev anmeldt fredag den 5. juni sent om aftenen på Fyensgade i Aalborg. Anmelderen havde selv forsøgt at få de unge til at skrue ned, hvilket ikke var lykkedes. Derfor blev en patrulje tilsendt området, hvor man traf de unge mennesker. De blev instrueret i at skrue ned for musikken, hvilket de gjorde. Der faldt derefter ro på i området.

Tårs – havetraktor stjålet ved indbrud i lade


På Øster Lievej i Tårs blev en lade udsat for indbrud. Diesel olie og en grøn havetraktor var blandt de stjålne genstande. Tyven fik adgang til laden ved at bryde porten op og forlod gerningsstedet ad samme vej. Indbruddet fandt sted mellem onsdag den 3. juni kl. 20:00 og torsdag den 4. juni kl. 13:00.

Har du set mistænkelig færden på Øster Lievej i Tårs? Kontakt politiet på 114.

 

Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper. 
 
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:

Download i App Store
Download i Google Play 

 

Frederikshavn – tørretumbler, opvaskemaskine og værktøj sjålet fra bolig


En motorsav, en tørretumbler, en opvaskemaskine og en vinkelsliber – dét var blandt de stjålne genstande ved et indbrud i en privat bolig. Indbruddet fandt sted på Jegenvej i Frederikshavn fredag den 5. juni kl. 14:00-15:10. Tyven fik adgang til boligen ved at knuse ruden i hoveddøren, og forlod gerningsstedet ad samme vej.

Har du set mistænkelig færden på Jegenvej i Frederikshavn? Kontakt politiet på 114.

 

Hjørring – indbrud i privat bolig


En privat bolig blev udsat for indbrud på Møllevej i Hjørring mellem torsdag den 4. juni kl. 15:00 og lørdag den 6. juni kl. 09:00. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at bryde et kældervindue op, formentlig med en skruetrækker. Blandt de stjålne genstande var et 50” fladskærms-TV, diverse lamper og lysestager. Tyven forlod gerningsstedet ad terrassedøren.

Har du set mistænkelig færden på Møllevej i Hjørring? Kontakt politiet på 114.

 

Sådan sikrer du glaslister med sikringsskruer

Glaslister er oftest blot sømmet fast. Indsbrudstyven kan derfor let afmontere listerne og derefter trække glasset ud. Hele 16 procent af alle indbrud sker ved, at tyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden.
Klik her for at se en kort video-guide fra Bo Trygt! (viderestiller til youtube)

Ålbæk – indbrud i sommerhus


Et sommerhus på Mågevej i Ålbæk fik besøg af indbrudstyven mellem mandag den 1. juni kl. 15:00 og søndag den 7. juni kl. 12:25. Der er på nuværende tidspunkt endnu ikke overblik over de stjålne genstande. Tyven fik adgang til huset ved at bryde et vindue op med en skruetrækker, og forlod gerningsstedet ad en terrassedør.

Har du set mistænkelig færden på Mågevej i Ålbæk? Kontakt politiet på 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Kilde: Nordjyllands Politi