Lundergård Idræts- og Ungdomsforening vinder Nordjyske Banks foreningspris

Foto: Nordjyske Bank. Med Nordjyske Banks foreningspris modtager LIUF nu et anerkendende skulderklap og en pengepræmie på 33.333 kroner.
dato

For sjette år i streg hylder Nordjyske Bank det stærke foreningsliv, der findes over alt i Nordjylland. Blandt et rekordstort felt bestående af hele 229 indstillede kandidater er der nu fundet tre vindere af Nordjyske Banks foreningspris. Én af de tre fortjente vindere er Lundergård Idræts- og Ungdomsforening (LIUF), der kan glæde sig over en pengepræmie på 33.333 kroner, som følger med prisen.

Tilbage i 2019 lancerede Nordjyske Bank foreningsprisen - en pris, der skal belønne det stærke sammenhold og de frivillige kræfter, der udgør kernen i de mange nordjyske foreninger, der findes over alt i Nordjylland.

Med hele 229 indstillede foreninger og efterfølgende 62.512 stemmer har Nordjyske Bank oplevet rekordstor interesse for dette års prisuddeling, og banken kan nu for sjette år i træk udpege tre fortjente vindere i et stærkt felt.

- Vi har et utroligt stærkt og sundt foreningsliv i Nordjylland, hvilket understreges af de rekordmange gode indstillinger, vi har modtaget i år. Foreningslivet har en kæmpe betydning for rigtig mange nordjyder, og det ønsker vi som lokalbank at hylde. Derfor er det også fantastisk at opleve den store interesse, der har været for foreningsprisen igen i år, og vi er glade for at kunne offentliggøre tre velfortjente vindere blandt de mange stærke kandidater til dette års pris, siger Claus Andersen, bankdirektør i Nordjyske Bank.

Den ene af dette års vindere er Lundergård Idræts- og Ungdomsforening (LIUF), der har som formål at skabe et bredt udvalg af aktiviteter for både børn og voksne uanset fysiske udfoldelsesmuligheder. LIUF, der er stiftet tilbage i 1975, tilbyder således både traditionelle sportsaktiviteter som fodbold, håndbold og bordtennis men også aktiviteter som petanque, revy og brætspilscafe med henblik på at inkludere så mange som muligt i foreningens aktiviteter.

Med Nordjyske Banks foreningspris modtager LIUF nu et anerkendende skulderklap og en pengepræmie på 33.333 kroner.

- Det betyder naturligvis rigtig meget for os at modtage Nordjyske Banks foreningspris. Vi ser det som en vigtig anerkendelse af Lundergård Idræts- og Ungdomsforening og det arbejde, vi gennem rigtig mange år har lagt i at udbrede aktiviteter til både børn og voksne i Hjørring og omegn. Vi ser det sådan, at vi frivillige donerer vores tid, så vi kan tilbyde aktiviteter til alle uanset fysisk formåen eller eventuelt handicap, og derfor er det fantastisk, at vi får en donation den anden vej, der er med til at gøre nogle af de mange aktiviteter mulige, lyder det fra Erik Vangsted fra Lundergård Idræts- og Ungdomsforening.

Pengepræmien skal bl.a. bruges til en række aktiviteter i forbindelse med LIUFs 50-års jubilæum i 2025.

Hele Nordjyllands pris
Nordjyderne har selv kunnet indstille og stemme på de nordjyske foreninger, som de mener skulle vinde foreningsprisen 2024.

De ti foreninger med flest stemmer er sammen med ti yderligere foreninger, der er udvalgt blandt indstillingerne, gået videre til finalen, hvoraf de tre vindere er udvalgt af en uafhængig dommerkomité. Og her var det LIUF’s arbejde med at udbrede aktiviteter til alle uanset fysisk formåen og eventuelt handicap, som overbeviste dommerkomitéen:  

- Det står skrevet i LIUF’s DNA, at de vil tilbyde aktiviteter til personer i alle aldre og uanset interesse og fysiske udfoldelsesmuligheder. På den måde formår LIUF for alvor at tilbyde noget for alle, hvilket er essensen i foreningslivet, at alle kan være med. Det er netop dette, der har overbevist dommerkomitéen om at vælge LIUF som en af årets modtagere af foreningsprisen. Som lokalbank kan vi kun bakke op om, at så mange nordjyder, som muligt tager aktiv del i foreningslivet. Derfor glæder vi os over at uddele en pris som denne, der giver anerkendelse til en forening som LIUF, som gør en forskel i lokalsamfundet, siger Claus Andersen fra Nordjyske Bank.

Foruden LIUF fra Hjørring har KFUM-Spejderne fra Læsø og Safe House fra Aalborg også modtaget foreningsprisen 2024.

Kilde: Nordjyske Bank
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.