Døgnrapporten i Tårs: mandag den 30. august

Profilbillede

Tårs er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Aalborg – cykeltyv taget på fersk gerning

Søndag den 29. august tidligt om morgenen modtog Nordjyllands Politi et opkald fra en borger i Aalborg, som netop var blevet udsat for et tyveri. En mand havde stjålet mobilen fra hendes cykelkurv, hvorefter han cyklede fra stedet på en orange mountainbike. Heldigvis kunne anmelder via ’Track My Phone’ se, at telefonen befandt sig på Østre Alle, hvilket hun fortalte til vagtcentralen.

En patruljevogn i nærheden kørte derfor hurtigt til stedet. Ved ankomst traf betjentene en mand, som var på vej ud af en af bygningerne på adressen. Han trak på en orange mountainbike. Med al sandsynlighed var han formodentlig manden, der havde stjålet mobilen. Politiet sigtede ham derfor for tyveri, hvorefter man visiterede ham med henblik på at finde den stjålne mobil.

I et lille etui, der var påsat cyklen, fandt betjentene mobilen. Adspurgt erkendte den sigtede, at han havde stjålet både mobilen og etuiet tidligere på morgenen. Betjentene slog derefter stelnummeret på mountainbiken op i politiets IT-systemer. Cyklen fremstod som værende brugsstjålet den 19. august.

 

Den 46-årige mand blev derfor yderligere sigtet for tyveriet af cyklen, hvorefter cyklen, mobilen og etuiet prompte blev udleveret til deres rette ejere.

 

Hirtshals – spirituspåvirket knallertfører kørte i grøften

”Han ligger under en knallert i grøften”.

Sådan lød anmeldelsen søndag den 29. august om eftermiddagen, da Nordjyllands Politi modtog en anmeldelse om et muligt færdselsuheld på Hovedvejen i Hirtshals. En gruppe cyklister samt en beboer i området havde lagt mærke til, at føreren af en knallert var kørt i grøften – og at han nu lå under sit køretøj. Han virkede dog til at være uskadt.

Betjente ankom kort efter til stedet, hvor man traf anmelder og vedkommende, som havde ligget i grøften. Adspurgt fortalte han, at hans skulder gjorde lidt ondt, men ellers så han ikke ud til at være kommet til skade. Han forklarede kort, at han var kørt i grøften, da han var beruset. En alkometertest understregede, at hans promille var høj – 1,75. Betydeligt over den lovlige grænse på 0,5 promille.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel. Den sigtede blev efterfølgende transporteret til hospitalet for at få tilset sine skader. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Sådan kan du hjælpe du os med at stoppe spritkørsel

Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Sønderskov – kraftigt slingrende lastbilchauffør havde høj promille

Lørdag den 28. august midt på dagen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en lastbil på Hjørringvej i Sønderskov kørte og slingrende kraftigt. Anmelder havde kørt bag ved lastbilen indtil, at lastbilen holdt ind på en rasteplads. Han mistænkte føreren for at være påvirket af spiritus.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet, hvor man traf føreren af lastbilen – en mand i 40’erne. Han lå foroverbøjet ind over rattet, men vågnede hurtigt op, da betjentene bankede på døren. Ved hans venstre fod – det vil sige ved siden af koblingen – stod en flaske whisky på 40%. Der var ca. en tredjedel væske tilbage i flasken. En alkometertest gav udslag for, at mandens promille var over den lovlige grænse på 0,5 promille.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren for spirituskørsel. 

Efter nærmere undersøgelse fandt betjentene desuden en papkasse med 3 liter 13,5% vin. Det var uvidst, hvor meget der var tilbage i kassen, men den var i hvert fald ikke fuld. Ej heller tom. Ved siden af papkassen stod et plastbæger med væske, som lugtede af og lignede whisky. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen. Den sigtede kan – blandt andet – se frem til en straksbøde på 10.200 kr.

 

Tårs – påvirket knallertfører sigtet for flere lovbrud

Søndag den 29. august om eftermiddagen standsede politiet føreren af en lille knallert til kontrol på Sæby Landevej i Tårs. Føreren af knallerten – en mand i 50’erne – havde ikke styrthjelm på, hvilket er lovpligtigt, når man kører knallert.

Ved nærmere undersøgelse kunne betjentene desuden konstatere, at knallertføreren var frakendt førerretten til knallert. Han havde heller ikke den lovpligtige forsikring. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man dertil føreren i at deltage i en alkometertest. En test, der gav udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden, mangel på styrthjelm og mangel på forsikring. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Suldrup – narkopåvirket bilist anholdt

Nordjyllands Politi standsede en bilist til kontrol på Dalumvej i Suldrup natten til mandag den 30. august. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man føreren af bilen – en 47-årig kvinde – i at deltage i en narkometertest. Desværre for bilisten gav testen udslag for, at hun tilsyneladende havde indtaget kokain, THC og metadon forud for kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, hvorefter man udtog en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der gælder som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – kraftigt slingrende bilist var stærkt påvirket af spiritus

Fredag den 27. august modtog Nordjyllands Politiet et opkald fra en bekymret borger i Hjørring, som i øjeblikket kørte bag ved en kraftigt slingrende bilist. Efter sigende kørte bilisten meget usikkert og med en svingende hastighed: op i fart, ned i fart – og så op i fart igen.

En patruljevogn rykkede derfor ud efter bilisten, der tydeligvis var til fare for øvrige trafikanter. Anmelder guidede undervejs betjentene frem til den slingrende bilist, som de hurtigt stansede til kontrol. Betjentene henvendte sig her til føreren – en 64-årig mand. Da døren til førersiden blev åbnet, strømmede en kraftig lugt af øl og alkohol ud fra bilens kabine. Bilisten lugtede desuden kraftigt af alkohol ud fra munden. En alkometertest viste, at bilistens promille var 1,36 promille.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Aalestrup – lampe stjålet ved indbrud i bolig

Mandag den 30. august kl. 03:51 fandt et indbrud sted på Aagade i Aalestrup, hvor to ukendte gerningsmænd knuste ruden til en stue. Blandt de stjålne genstande var en PH lampe, som stod i vindueskarmen. Anmelder lå og sov i et tilstødende rum, men blev vækket af indbruddet. 

Gerningsmændene kørte hurtigt væk fra stedet på mountainbikes. De beskrives som værende to yngre mænd i mørkt tøj, den ene med dynjakke og maskeret ansigt. Den anden bar på en frostpose til opbevaring af kolde fødevare.

Har du set mistænkelig færden på Aagade i Aalestrup? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Aalborg – indbrud i lejlighed

Mellem fredag den 13. august kl. 00:00 og torsdag den 26. august kl. 12:20 fandt et indbrud sted i en lejlighed på Schleppegrellsgade i Aalborg, hvor en ukendt gerningsmand brød låsen op til indgangsdøren. Blandt de stjålne genstande var en designerstol, PH lampe og diverse former for sølvtøj.

Har du set mistænkelig færden på Schleppegrellsgade i Aalborg? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk